Bing – два пъти по-опасен от Google? 15.10 | 14:04

Проучване на Sophos показва, че е много по-вероятно търсачката на Microsoft да ни отведе до опасни места в мрежата

От Георги Георгиев

Microsoft се гордее с факта, че Bing дава по-релевантни и точни резултати от Google. Ново изследване показва, че това е така, поне що се отнася до опасни места в мрежата и компютърни вируси.

Според Фрейзър Хауърд от блога на производителя на софтуер за за компютърната сигурност на Sophos, потребителите Bing попадат на два пъти по-често на "отровени връзки", на уебсайтове със зловреден софтуер или с печално известния пакет за използване на уязвимости Blackhole.

Статистиката на Sophos сочи, че в 92% от откритите опасни линкове става въпрос за снимков материал.

Въпросът защо Bing ни препраща към по-голям брой подобни места от конкурентните търсачки като Google е добър. За съжаление от Sophos не му дават точен отговор. Може би в случая всъщност няма проблем, ако приемем, че потребителите на Bing са като цяло по-неопитни при избягването на заплахите в мрежата от тези на Google, коментират от Neowin.

Наред с това данните са извадени единствено с помощта на софтуера за сигурност на Sophos, което може да означава, че в случая проблема възниква от самата методология на изследването, т.е че Sophos са по-добри в улавянето на проблеми в Bing, отколкото в Google.

Водещи

Най-четени