Telerik продължава да бъде родна софтуерна компания, с която трябва да се гордеем 31.08 | 21:05

Отличена е в три магически квадранта на Gartner

От Ивайло Коралски

Telerik, a Progress Company, обяви, че за пореден път е включена в двата Магически квадранта на Gartner. По конкретно "Платформи за разработка на мобилни приложения" и "Управление на уеб съдържание". През март компанията бе позиционирана и в Магическия квадрант за корпоративни платформи за приложения като услуги (aPaaS) с Telerik Platform като част от платформата за приложения на Progress - Progress Pacific. И още, решения на Telerik са цитирани в престижните доклади на Gartner за трета поредна година.

През 2013 г. компанията за първи път беше включена в Магическия квадрант за интегрирани пакети за тестване на софтуер и стана първата организация в Централна и Източна Европа с подобно отличие.

Според Gartner, пазарът на платформи за разработка на мобилни приложения продължава да се развива, като заменя ексклузивния си фокус върху технологиите с подход, синхронизиран с бизнеса, който предоставя цялостна поддръжка на пълния жизнен цикъл на разработка на приложения, предлагайки по-цялостни и гъвкави възможности".

Telerik® Platform е междуплатформено решение за разработка на мобилни приложения, с което организациите могат да създават уеб, хибридни или "native” приложения бързо и лесно. Родната платформа предоставя функционалности за управление на целия жизнен цикъл на разработката на приложения. Те включват опция за минимално писане на допълнителен код за бизнес потребителите, широка интеграционна поддръжка като част от Mobile Backend as a Service

(MbaaS), анализ на поведението на потребителите и обратна връзка, както и възможности за пускане на създадените решения в публични или частни магазини за приложения.

1559326

Що се отнася до управлението на уеб съдържание Gartner го описва като динамичен и растящ пазар, задвижван от непрекъснато променящите се потребности на дигиталните експерти, от една страна, и непрестанното въвеждане на иновации в индустрията, от друга. ИТ специалисти, маркетолози, експерти по дигитално преживяване и търговци – всички те днес гледат на управлението на уеб съдържанието като критично важна функция."

Над 11 хил. клиенти по света разчитат на Telerik Sitefinity. Решението позволява на неговите потребители, сред които са едни от най-големите и добре познати компании със сложни и мулти-сайтови имплементации, да ангажират още по-успешно своите крайни потребители.

"Вярваме, че признанието в ИТ проучванията на световен лидер като Gartner и включването ни в три магически квадранта, които са изключително важни за дигиталния бизнес, е не само доказателство за досегашните ни постижения, но и потвърждение, че визията и мисията ни са в синхрон с нуждите на индустрията", коментира Керън Теган Падир, президент "Разработка и пускане на приложения" в Progress. "Срещането на различните технологии в едно открива пред компаниите нови хоризонти, където се пресичат дигиталният и физическият свят по нови и вълнуващи начини. В тази нова дигитална реалност очакваме с нетърпение да водим нашите клиенти към нови успехи."

Вече над 13 години Telerik подпомага общност от 1,7 милиона разработчици със своите решения и инструменти. Клиенти на компанията са 450 от 500-те компании в списъка "Fortune 500".

Водещи

Най-четени