Twitter с генерална промяна. Компанията иска да удари Facebook и WhatsApp 13.08 | 09:33

Премахнат е лимитът от 140 символа на съобщение

От Ивайло Коралски

С вчерашна дата ви споделихме, че Facebook разработва услуга, целяща да се конкурира с най-голямото предимство на Twitter – възможността за кратко и бързо разпространение на новини.

Е, наред е Twitter да се опита да се противопостави на Facebook. Компанията желае Direct Messages (директните съобщения) да се превърнат в сериозен конкурент на Facebook Messenger, WhatsApp и Google Hangouts.

За целта, считано от днешна дата, лимитът от 140 символа за съобщение в Twitter вече не е наличен на приложенията за iOS, Android, Mac, а също и за Tweetdeck и Twitter.com.

Новият лимит от 10 хиляди знака в общи линии ще бъде напълно достатъчен потребителите свободно да изразяват себе си с колкото им душа пожелае думи в едно единствено съобщение.

Twitter планира допълнителни подобрения за Direct Messages, за да се конкурира директно със споменатите по-горе приложения.

Припомняме, че през януари Twitter представи групов чат за DM. Лимитът от 140 символа трябваше да бъде премахнат още през юли, но социалния гигант така и не обяви на какво се дължи забавянето.

Водещи

Най-четени