Кулинарно пътешествие до Москва 26.01 | 16:10

Типичните руски храни и напитки, които да опитате

От Елена Кирилова

Където и да отидете по света, едно от задължителните неща, които трябва да направите, е да опитате местната кухня.

Днес ще се отправим към Русия на едно наистина вкусно кулинарно пътешествие. Ето какво можете да  хапнете и пийнете в Москва:

Пирожки

Пирожките са известни още и като пироги. Според рецептата се приготвят от тесто, а в зависимост от предпочитанията ви, то може да е както сладко, така и солено. Пирожките могат да имат различни пълнежи, включително месо и зеленчуци, ябълки, сладко или сирене. Просто изберете какво ви се похапва в конкретния момент.

Борш

Боршът, познат в Русия като борщ, е традиционно местно ястие. То представлява супа с червено цвекло, месо и зеле. Можете да го консумирате горещ или студен в зависимост от предпочитанията ви. Боршът е още по-вкусен с добавка от майонеза или сметана.

Водка

Ако отидете в Русия и не пиете водка, все едно не сте посетили страната. Водката е символ на Русия, така че побързайте да опитате истинската руска водка.

Квас

Русия е прочута не само с водката, но и с традиционната си слабоалкохолна напитка , наречена квас. Тя се прави от сварени и ферментирали плодове, като най-често се използват вишни и кайсии.

Какво интересно можете да видите и научите в Москва, вижте в Peika.bg.

Водещи

Най-четени