Флагове със спешни телефони ще помагат на скиорите 20.12 | 14:50

Те ще улеснят работата и на спасителите

От Гергана Златкова

Планинската спасителна служба (ПСС) за момента има достатъчно финансови средства, които да й позволяват да върши своята дейност.

Но, както знаете, винаги има недостиг, и винаги трябва да се оптимизира дейността. Това каза генералният директор на Българския червен кръст (БЧК) доц. Красимир Гигов, при получаване на дарение за ПСС, предаде репортер на агенция "Фокус”.

Дарението се състои от 33 указателни знамена, с пилони, от фирма "Флагман” - ООД, които ще обозначават пунктовете на ПСС в планините.

Всичко това е за Планинската спасителна служба. Направили са тези изключително устойчиви флагове, с телефоните, както на 112, така и на ПСС, и всеки, дори и чужденец, може да се ориентира по тези флагове на кого да позвъни, в случай на инцидент”, каза Гигов.

Константин Димитров, управител на фирма "Флагман” ООД, каза пред журналисти: "Отдавна имахме тази идея - да помогнем на хора, които спасяват хора.

За спасителите, хората се сещат, само когато има нужда. Ние се опитахме да помислим превантивно, преди да има нужда”. 

Знамената са устойчиви, защото платът, от който са произведени, е направен да издържа на такива тежки условия - разработвали сме го близо 8 години.

Знамената ще бъдат поставяни в земята чрез свредели, които са специално създадени, като се излива и вода, и по този начин се образува леден блок под снега, който допълнително укрепва знамето, обясниха от фирмата.

Водещи

Най-четени