6 причини да посетите Малдивите 07.02 | 08:29

Безкрайно красиви плажове и коралови рифове...

От Елена Кирилова

Нека си признаем - всички мечтаем за ваканция на Малдивите. Чистите тюркоазни води, белите плажове, цветните коралови рифове и безкрайните гледки превръщат това място в задължителна дестинация. А за да ви убедим напълно, че е време да започнете да спестявате, за да си подарите почивка на Малдивите, ви предлагаме няколко причини от Vixolo.com да го сторите.

1. Гмуркане

Гмуркането е едно от основните забавления на Малдивите. Водата е толкова чиста, а подводният живот е толкова богат, че привлича като магнит гмуркачи от цял свят. Малдивските острови са едно от малкото места на Земята, където през цялата година можете да плувате с китови акули - най-големите риби на света.

2. Риболов

Риболовът е в кръвта на местното население. Спокойно можете да се присъедините към местните рибари, защото те няма да имат нищо против компанията ви. Удоволствието от добрия улов е несравним. Ще се чувствате още по-хубаво след като си хапнете и отпразнувате успеха си.

3. Транспортът

За разлика от големите градове, където въздухът е просто непоносим, зарази замърсяването от автомобилите, на Малдивите основните начини за придвижване са чрез лодка, воден самолет и частна яхта.

4. Уникалната природа

Малдивските острови са архипелаг от 1192 коралови острова, групирани в 26 коралови атоли в Индийския океан. Какво повече ви трябва?

5. Сърф

Карането на сърф става все по-популярно в Малдивите. Тюркоазните води все още не са претъпкани от сърфисти, а това е чудесно за начинаещите, които търсят спокойствие.

6. Неповторими места

Едва ли често имате шанса да се храните в подводен ресторант. Това е едно от най-незабравимите места на Малдивите, което изобщо не е за пропускане.

Водещи

Най-четени