Червен конец против уроки: На коя ръка се връзва 26.08 | 13:45

вижте какви са поверията

От iNews

Много хора носят червен конец на лявата си ръка, но това не е подходящо за свещениците. Архимандрит Филип, помощник-пазител на пещерите край Киево-Печорската лавра, потвърждава, че червеният вълнен конец се носи като талисман.

На коя ръка трябва да бъде червеният конец, какво означава това и защо е важно?

Важно е да знаете на коя ръка да завържете червения конец. Според някои вярвания жените трябва да го връзват от лявата страна, тъй като символизира женствеността, докато мъжете трябва да го връзват от дясната страна, тъй като представлява мъжественост. Други смятат, че връзването на червения конец на лявата ръка предпазва собственика му от зли магии и уроки, а на дясната ги предпазва от неблагоразумието им.

Най-мажен е червеният цвят - червеното е символ на живот, енергия и сила. Това е така, защото се смята, че представлява кръвта, течаща в човешките вени, и руменината на здравите хора

Значение:

В миналото хората са връзвали червения конец, за да предпазят близките си от болести, да прогонят злите духове и да противодействат на черни магии. Освен това слагат червен конец на животните, за да са здрави и да имат плодородна година. Гривни от червени конци се носят от най-уязвимите и слаби като малки деца, родилки, болни, млади булки и възрастни хора. Червен конец се връзва на тези, които могат да предизвикат завист поради красотата, успеха или щастието си. Смята се, че амулетът предпазва от лицемери, завистници и зли очи. Счита се съкщо, че сините, сивите и зелените очи изпращат отрицателни енергийни импулси към реципиента.

Дори и без съзнателно намерение, хората, преживели голямо нещастие, също могат да се възползват от червения конец, а трябв да го завърже най-старата жена в къщата. Друг вариант е да и бъде вързан от човек, който ви мисли само доброто. Майката е най-честият избор за връзване на конеца.

Когато връзва конеца, човек трябва да мисли само положително. Ако външен човек завърже червен конец, той може да внесе в него негативна енергия и зли мисли, така че се вземат "превантивни" мерки. Ако нишката се скъса в даден момент, значи някой ви е урочасал и гривната е поела негативна енергия. Вярва се, че разкъсването му може да отърве човек от злото.

А според последователитена Кабала червеният конец е мощен енергиен канал, който може да повлияе върху съдбата на човек и да му помогне в начинанията. Конецът трябва да бъде вързан на седем възела, представляващи божествата, чиито сили ще защитят собственика. По време на връзването се чете специална молитва. Ритуалът трябва да извърши близък чавек.

Известно е, че няколко знаменитости, включително Деми Мур, Елизабет Тейлър, Линдзи Лоън, Мадона, Марая Кери, Парис Хилтън и Стела Маккартни, носят челвен конец н гривни.

Освен това много български политици, като Бойко Борисов и Сергей Станишев, носят червен конец за защита от уроки и проклятия.

Източник: Novinite.bg

 

Най-четени