Неприемливо е пушенето на закрито да се разреши през Закона за туризма 14.12 | 19:28

Здравният министър се възпротиви на опит да се прокара наново отмяната

От Диана Цветкова

Опитът чрез Закона за туризма да се измени Закона за здравето, свързани със забраната за тютюнопушене на обществени места, е абсолютно неприемлив.

Това в Пловдив министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от БТА.

Тя изтъкна, че това предложение е трябвало да бъде внесено между двете четения в комисията, както изисква правилникът на Народното събрание. "Този срок отдавна изтече, тъй като законът за туризма вече се разглежда на второ четене в комисия", посочи Атанасова.

Според здравния министър тези текстове изобщо не бива да се разглеждат, защото това е в нарушение на правилата на парламента.

"Моята позиция по отношение на тютюнопушенето на закрити обществени места е категорична, както на Министерски съвет и на премиера, а вчера се произнесе и здравната комисия", припомни Атанасова.

Вчера (13 декември) стана ясно че депутатът от ГЕРБ Иван Божилов е внесъл в икономическата комисия предложение за нови текстове в Закона за туризма, свързани с пушенето на закрито.

Не е ясно точно за какво се отнасят текстовете, но депутати от икономическата комисия коментираха, че забраната за тютюнопушене касае пряко работа на хотелиери и ресторантьори.

Водещи