Ако сте млада дама с опит в брането на ягоди, бегом към Испания 26.11 | 17:19

Интервютата ще се проведат в Хасково и Разград

От Кремена Бедерева

В Хасково и в Разград през януари се организират интервюта за работа в селското стопанство в Испания. Работата е бране на ягоди, съобщават от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Срокът за набиране на заявления е 20 декември 2013 г. Работодателите предлагат: брутно заплащане 39,48 евро на ден; нетното възнаграждение - 38,08 евро на ден (след внасяне на социални, здравни осигуровки и ДОД); заплащане на разходите за път до Испания, като цената на билета се удържа от първата заплата; връщането до България е за сметка на работодателя, ако заетостта е до края на кампанията (около средата на юни).

Работното време е 6 часа и 30 минути на ден при шестдневна работна седмица; почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия. Настаняването е в жилища близо до ягодовите полета.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 25 до 40 г. с опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Те трябва да заявят интерес за участие в интервю за работа в местното бюро по труда в областите Русе, Разград, Търговище, Силистра, Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив (община Първомай) и Смолян. Кандидатите от другите области на страната могат да кандидатстват като изпратят трите си имена, изписани на латиница, ЕГН, населено място, в което живеят и града, в който желаят да се явят на интервю на електронна поща: Ispania_yagodi@az.government.bg.

Ако кандидатите са работили в Испания, трябва да посочат испанското ЕГН (NIE) и периода на заетост. След средата на февруари 2014 г. е очакваното заминаване на одобрените след интервюто. Трудовите договори се подписват на място в Испания, като трябва да се има предвид, че пробният период, през който работниците могат да бъдат освободени без предизвестие, е до 15 дни.

Водещи

Най-четени