До края на месеца едва ли ще имаме проект за договор с "Газпром експорт" 28.06 | 15:12

Преговорите между двете компании продължават, потвърди изпълнителният директор на "Булгаргаз"

От Деляна Петкова

Продължават да се водят преговори между "Булгаргаз" и "Газпром експорт" по договорите за доставка на природен газ. В момента се работи по изчистване на текстовете и не се очаква до края на месеца да има готов проект на договор, коментира пред журналисти изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов, цитиран от БТА.

"Договорът, който обсъждаме е между "Булгаргаз" и "Газпромекспорт", коментира Гогов в отговор на въпрос дали новите договорки предвиждат отпадането на посредниците между двете компании. По думите му срокът на договорите ще зависи от желанието на двете страни и цената. "Ако е благоприятна, могат да бъдат по-дългосрочни", коментира той.

Според изпълнителния директор на "Булгаргаз" вече почти е "изчистена" формулата за изчисляване на цената на природния газ и параметрите, които ще я определят.

Както и досега формулата ще определят енергийни компоненти, които са алтернатива на природния газ, отбеляза той.

Нашето желание е да бъдем готови колкото може по-рано, за да можем да обсъждаме условията с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и нашите клиенти, така че да знаят при какви условия ще купуват газ от 1 януари 2013 г., каза още Димитър Гогов.

Водещи

Най-четени