Дянков пресмята колко ще струва референдумът 21.11 | 14:32

Павлова пък ще готви избирателните списъци

От Ралица Стоянова

Правителството възложи на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков подготовката за референдума за ядрената енергетика, информират от пресцентъра на МС.

Финансовият министър и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев трябва да внесат в Министерски съвет проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист по чл. 15, ал. 2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Дянков трябва да внесе в Министерския съвет за утвърждаване проект на план-сметка за разходите по организационно техническата подготовка и произвеждането на референдума и проектна тарифа, по която се заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова ще координира дейността по изготвяне и публикуване на избирателни списъци, министърът на външните работи Николай Младенов пък ще организира произвеждането на референдума в дипломатическите и консулските представителства.

Референдумът за АЕЦ "Белене" ще се проведе на 27 януари догодина като въпросът ще гласи "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

Водещи

Най-четени