Мобилтел: няма да подновяваме договорите автоматично, ако и другите не го правят 17.01 | 19:43

Темата за автоматичното подновяване на договорите трябва да бъде подложена на задълбочено обсъждане

От Георги Георгиев

Телекомуникационният оператор "Мобилтел" е съгласен да премахне клаузата за автоматично подновяване на договорите, но в случай че тази мярка е приложима по отношение на всички оператори, предаде БТА, като се позова на съобщение от пресцентъра на компанията.

В сферата на мобилните комуникации има жестока конкуренция, която е основен фактор за саморегулацията на пазара и за подобряване на качеството на обслужване от страна на телекомуникационните компании, заявяват още от мобилния оператор.

"Мобилтел" счита, че темата за автоматичното подновяване на договорите с клиентите трябва да бъде подложена на задълбочено обсъждане.

Компанията не само подкрепя, но и прилага процедурата за преносимост "на едно гише", се казва в съобщението. След нейното въвеждане пренесените към и извън мрежата на "Мобилтел" номера са двойно повече.

От друго съобщение на компанията става ясно, че според комуникационния оператор въвеждането на ограничения в количеството предплатени карти, които могат да се продават от мобилните оператори на едно лице, би довело до ограничаване свободата на избор на клиента.

Това се посочва в "Мобилтел" по повод на възможността един човек да купи и управлява неограничен брой SIM-карти. "По същата логика това би означавало човек да не може да отиде в магазин за черна техника, например, и да си купи два телевизора от една и съща марка. Считаме, че подобен подход води до ограничаване на правата на клиента", допълват от оператора.

Ако обаче подобни ограничения бъдат въведени чрез законодателни промени, телекомът ще се съобрази с тях.

Водещи

Най-четени