Одобриха нова директива за търговските регистри в ЕС 10.05 | 13:37

С разрастването на търговията в общността расте и на нуждата от информация за компаниите

От iNews.bg

Съветът на министрите на ЕС даде одобрението си за нови директива, която предвижда създаване на връзки между централни и търговски регистри, както и регистри на компании. Те ще трябва да помогнат за подобряването на достъпа до актуална и достоверна информация за бизнеса в Европа, съобщават от ЕК.

Според записаното в новата директива всички държави в ЕС ще трябва да създадат електронни връзки между регистрите и доставчиците на информация до индивидуалните потребители.

Това трябва да стане по стандартизиран начин или с други думи потребителите от цялата общност да получават информация с идентично съдържание и качество.

Причината да бъде приета новата директива е нуждата от информация за компании, която нараства с развитието на трансграничната търговия и връзките между отделните държави в ЕС . Така ще бъде създадена по-добра среда за развитие на бизнеса, а също и ще бъдат намалени бюрократичните спънки.

В момента съществува връзка между регистрите на много държави в ЕС, но тя е поставена на доброволен принцип. Така потребителите всъщност нямат достъп до голяма част от информацията, от която реално се нуждаят.

Водещи

Най-четени