Свалят критериите за приватизация на "БДЖ - Товарни превози" 23.07 | 09:58

Продажбата е животоспасяваща за компанията, смята транспортният министър

От Ралица Стоянова

"Критериите за приватизация на "БДЖ - Товарни превози" ще бъдат свалени едно ниво надолу, за да могат да дойдат инвеститори. Продажбата е необходима и животоспасяваща за компанията. Без приходите от приватизацията няма как да бъдат обслужени заемите".
Това заяви транспортният министър Ивайло Московски пред БНР.

Днес (22 юли) надзорният съвет на Агенцията за приватизация ще обсъжда как да продължи процедурата по приватизация на дружеството.

"Ще има нова процедура за приватизацията на "БДЖ - Товарни превози". Този път тя ще бъде по-кратка, съобщи онзи ден председателят на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ Владимир Владимиров.

Очакванията му са до края на тази година процедурата да приключи.

Цените на билета за влак може и да се увеличи заради спряната от Министерството на финансите субсидия за "БДЖ - Пътнически превози". Това заяви вчера (21 юли) депутатът от БСП и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев.

Социалистите предупредиха и за опасност при провалена приватизация на "БДЖ - Товарни превози". 

В края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков спря субсидията заради неплатени траншове по заем към Световната банка. Спрените 221 милиона лева могат да доведат до увеличение на цените за пътниците, предупреди Мутафчиев.

Водещи

Най-четени