Стойнев: "Южен поток" може да осигури 5 000 работни места у нас 28.04 | 18:00

Усилията ни са насочени към това проектът да се реализира, заяви икономическият министър

От Момчил Лалев

Реализирането на проекта "Южен поток" означава за България сигурност на доставките, работа за бизнеса и 5 000 работни места. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

По думите му проектът "Южен поток" е европейски и усилията на сегашното правителство са насочени към това той да се реализира.

Според изследване на Галъп Интернешънъл, цитирано от министър Стойнев, 52% от българите смятат, че изграждането на "Южен поток" е в интерес на страната, а едва 17% са против.

"ГЕРБ и Борисов играят безотговорно като залагат политически бомби пред реализацията на проекта. Те дезинформираха комисаря Йотингер за промените в законодателството, след което дойде неговото писмо", заяви министър Стойнев, цитиран от пресслужбата на МИЕ.

Според него не националният интерес, а интересът на Европейската народна партия (ЕНП) е водещ за Борисов.

"ЕНП превърна "Южен поток" в част от политическата си предизборна кампания. До кога ще имаме политици, които козируват на Европа", попита министър Стойнев.

По неговите думи изборите са за това да изпратим в Европа наши представители, които да се борят за нашите интереси, а не да казват "да" на всичко.

Той припомни, че е провел среща с комисар Йотингер в Брюксел, но не за да му каже "да", а за да му обясни, че този проект означава много за България.

Водещи

Най-четени