"АСО-Пирели": Не охраняваме дома за деца "Асен Златаров" 09.07 | 10:11

Опровержението на фирмата е във връзка с инцидент в този дом

От Деляна Петкова

В неделя (8 юли) от Столичната община съобщиха за инцидент в един от домовете за деца, лишени от родителски грижи в София - "Асен Златарев". Според изнесената информация станал е бой между охранител на дома и 17-годишно момче, пребиваващо в институцията. 

От общината уточниха, че охрана осигурява фирмата "АСО - Пирели". Собственикът на компанията обаче категорично отрече да са предоставяли каквито и да било охранителни услуги в социалното заведение.

"Съгласно Закона за обществените поръчки охранителни услуги на държавни и общински предприятия могат да преставят само фирми, които са спечелили конкурс по текстовете на този закон и са сключили договор със съответната община или друга държавна структура за предоставяне на услуги по сигурност и охрана", се казва в официалното опровержение, изпратено от ASP ЕООД, като е преиминувана фирмата от началото на март тази година.

От компанията допълват още, че не са участвали в конкурси за предоставяне на услуги по сигурност и охрана - съответно и не са ги печелели.

Охранителната фирма на дома е не "АСО - Пирели", а "АСО- София", обръщат внимание още от компанията и отричат да има връзки между двете.

Водещи