"Атака" иска главата на Найденов, заради скандала в Несебър 04.01 | 17:43

От партията настояват още прокуратурата да разследва земеделския министър

От Ивелина Георгиева

Земеделският министър Мирослав Найденов да си подаде оставката и прокуратурата да го разследва за злоупотреба със служебно положение. За това настояват от партия "Атака" по повод скандала със земите в Несебър.

Според представителите на партията министър-председателят Бойко Борисов и министър Мирослав Найденов, както и повечето медии, изместват основния въпрос.

А той е защо Найденов на 27.11.2012 г. е продал 29 декара дюни на Димитър Петров, който е тъст на президента на БФС Боби Михайлов, на 10 пъти по – ниска цена от реалната пазарна (самата сделка е подписана от зам. земеделския министър Лиляна Боянова – б.р.).

За такава афера в европейските държави се подават оставки, посочват от "Атака".

От партията твърдят, че всичко са манипулации на премиера и земеделския министър с цел да се измести центъра на този скандал, защото никой не може да каже на частен собственик какво да прави с имота си. Този частен собственик се оказва кумец на вътрешния министър Цветанов, което за пореден път доказва връзките и зависимостите на властта от олигарси и съмнителни бизнесмени.

Ако не беше така, ГЕРБ щяха да приемат много отдавна законодателното предложение на ПП "Атака” всички заменки да се анулират, посочват партията.

Водещи

Най-четени