"България без цензура" призова към признаване на арменския геноцид 24.04 | 21:05

"Реформаторският блок" има за цел да служи като "Троянски кон" в Европа, смятат от БЦЦ

От iNews.bg

"България без цензура” призовава да се заклейми арменския геноцид, съобщават от пресцентъра на партията.

"Ние, представителите на ПП "България без цензура” изразяваме съпричастността си към семействата и близките на загиналите по време на умишлено извършения геноцид срещу арменското население от Османската империя по време на Първата световна война. В навечерието на 100-годишнината от това престъпление срещу човечеството сме длъжни да поставим въпроса за политическата оценката и изводите, които биха послужили като урок за бъдещи подобни грешки" се казва в съобщение, изпратено до медиите.

От ББЦ посочват, че извинението на турския министър-председател Реджеп Ердоган е дошло изключително късно и най-вероятно не е искрено. От партията изказват още притеснение, че Ердоган е пряко обвързан с партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, която към момента е член на Реформаторския блок.

"Според нас, ако тази формация получи политическа власт ще се появи реална опасност за груба външна намеса в българските национални интереси. Още повече, че въпросният Реформаторски блок участва в избори за представители в Европейския парламент, където все още има редица неизпълнени условия за членството на Република Турция", уточняват от ББЦ.

От там посочват още, че "Реформаторският блок има за цел да служи като "Троянски кон" на Турция в Европа.

"Призоваваме споменът за арменския холокост да се възприеме като чудовищно действие, от което трябва да се извлекат поуки и исторически смисъл. Призоваваме българските политически сили да застанат с ясна позиция, която да осъжда това престъпление. Призоваваме българските политици, които са се продали на

Водещи

Най-четени