"Дръзки" е участвала в проверка на съмнителен плавателен съд 26.05 | 19:05

От две фрегати, за участие в проверката е била избрана българската

От Кремена Бедерева

Българската фрегата "Дръзки" продължава да изпълнява задачите си по втория патрул в рамките на операцията на НАТО "Обединен защитник".

За първи път българските военни моряци са участвали в реална проверка на съмнителен плавателен съд, каза пред журналисти министърът на отбраната Аню Ангелов, цитиран от БТА.

От две фрегати, за участие в проверката е била избрана българската. Не се предвижда промяна в срока на мисията на "Дръзки", която е до полунощ на 31 май и към 4 юни вечерта фрегатата се очаква на пристанище Бургас.

Към 1 юли новият устройствения правилник ще влезе в сила и МО и висшите командни звена ще имат нова структура, посочи министър Ангелов. По разчети на ведомството ще бъдат съкратени общо 186 щатни длъжности в МО и 526 - в структурите пряко подчинени на министъра. Отделно около 150 длъжности ще бъдат съкратени във висшите командни звена.

На въпрос дали ще бъдат съкращавани вече пенсионирани служители, които продължават да работят в администрацията, Ангелов отговори, че ще бъдат освобождавани служители на министерството, които са показали по-слаби резултати при атестирането.

В отговор на въпрос за новия устройствен правилник на МО, Аню Ангелов обясни, че с него са премахнати все още съществуващи дублиращи функции в различни структури.

Водещи

Най-четени