EVN: Техниците ни са трезви, ще платим при доказана вина 16.10 | 10:02

Компанията излезе с официална позиция след взрива в трафопост в Бургас

От Диана Цветкова

Техниците на EVN, които са отстранили повреда в злополучния трафопост, малко преди той да избухне, не са употребили алкохол.

И на двамата техници са взети кръвни проби, които категорично доказват, че те не са пили, нито са използвали упойващи вещества, уверяват от електроразпределителното дружество.

Тази сутрин се появиха съмнения, че единият служител е бил под въздействие на алкохол, след като домоуправителката на блока разказа, че той е изглеждал неадекватен и уплашен.

"Аварийният екип на компанията е реагирал своевременно на подадените сигнали и е действал в съответствие с вътрешните правила на дружеството при подобни ситуации като са спазили всички изисквания", категорични са от EVN.

От компанията уверяват, че ще изплатят нанесените от аварията щети, но само "в случай че отговорността на дружеството бъде установена в следствие на проведените огледи и получени експертни оценки". В момента екипи на дружеството са на мястото на инцидента и след като полицията приключи следствените действия, ще аправят собствена техническа експертиза.

Блокът, в който се намира избухналият трафопост е строен през 60-те години и през тази година съоръжението е инспектирано три пъти, а през март 2012 г. е изцяло подновено, припомнят от дружеството.

Трафопостът, който се намира на партера в жилищна сграда в Бургас, избухна тази нощ. Един човек пострада при инцидента, два апартамента са напълно унищожени, а взривът изпочупи прозорците и на съседни сгради.

Водещи

Най-четени