Адвокатът на агресивния швед: Ще го осъдят максимум на 5000 лв. глоба 06.07 | 16:32

Според защитника на агресивния турист мярката му била прекомерна

От iNews.bg

Районният съд в Несебър остави под стража шведския турист Ралф Сундберг, който изрита брутално камериерка в Слънчев бряг. Днес магистратите в морския град заседаваха по искане на защитата на шведа с искане той да бъде пуснат от ареста.

Повече от месец Сундберг очаква началото на съдебното следствие зад решетките. Адвокатът му Никола Атанасов смята, че мярката е наложена неправомерно, а предвид повдигнатото обвинение Ралф Сундберг дори не бил задължен да участва в наказателното производство срещу него.

"Искаме да бъде пуснат от ареста. От първия момент, в който поех защитата му, отправих искане за преразглеждане. Прокуратурата си направи оглушки и пренебрегна задълженията си. Сигурен съм, че това се прави умишлено. Смятам, че мярката на г-н Сундберг е прекомерна. Най-тежкото наказание, което може да му бъде наложено за престъплението, в което е обвинен, е административна глоба в размер на 5000 лв.", коментира Атанасов.

Спорез защитника дори да признаят Ралф Сундберг за виновен, той ще плати единствено парична глоба за извършеното нападение. От думите на адвоката стана ясно, че между чужденецът и пострадалата камериерка няма сключено извънсъдебно споразумение.

Неясна остава и сумата, която той е готов да плати, както сам обяви на предишното съдебно заседание по делото.

Водещи

Най-четени