Атентаторът от Бургас бил от смесен брак 08.10 | 14:50

Мъжът има и арабски, и европеидни черти, коментира медикът, извършил аутопсията

От Диана Цветкова

Мъжът, който извърши терористичния атентат на летището в Сарафово е от смесен брак, съобщи медикът, извършил аутопсията на тялото му, д-р Галина Милева.

Разследването по случая продължава и все още няма яснота за самоличността на мъжа, който взриви автобуса с израелски туристи, убивайки шестима израелци и българина Мустафа Кьосов.

"Най-вероятно атентаторът не е имал прояви преди това, за да бъде вкаран в масивите на различните служби и заради това разследването върви малко по-трудно, няма как да го идентифицират", обясни д-р Милева, цитирана от агенция "Фокус".

Тя бе категорична, че атентаторът не е Махди Газали. Преди дни за втори път отново се появи информация, че един от най-радикалните ислямистки лидери шейх Омар Бакри е разпознал свой ученик в снимката на атентатора – шведския гражданин Махди Газали.

Според Милева обаче терористът не е типичен арабин, тъй като има и европеидни черти. Произходът му ще бъде изяснен чрез антропологична експертиза, дори не само в България, стана ясно от думите на съдебния медик.

Главата на атентатора все още е в моргата на бургаската болница, където ще се пази до приключване наразследването.

"Оттам нататък следователят, който работи по случая би трябвало да се разпореди какво ще се прави с веществените доказателства, но предполагам, че още доста време ще продължим да работим", каза още Галина Милева.

Водещи

Най-четени