Бар в Созопол, предлагал нелегален алкохол, олекна с 2 бона 27.11 | 13:35

Митничари и полицаи конфискуваха 42 бутилки със скъпи питиета

От Гергана Златкова

Митничарите наложиха солени глоби на собствениците на созополски бар, в който се е продавал алкохол с нередовни бандероли. При тараша на заведението проверяващите открили и конфискували общо 42 бутилки със скъпи питиета.

Санкциата от 2000 лева била наложена на бар "Липстик" в Стария град, който е собственост на фирма "Афродита Г", за това, че бандеролите на част от алкохола били с изтекъл срок на годност, пише Флагман.

В разгара на лятото, когато оборотите драстично скачат, собственикът бил неприятно изненадан от нахлуването на полицаи в заведението.

Сцената се разиграла на 27 юни м.г., а проверката е извършена от инспектор Георги Дапчев и негови колеги от РУП-Созопол. Същия ден били инспектирани няколко заведения, сред които и "Липстик”, стопанисвано от бургаската фирма.

Полицаите установили бутилки с алкохол, които били изложени на видно място в заведението – под стъклена витрина, в шкафове под барплота и на самата витрина, облепени с акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност – общо 42 на брой.

Униформените конфискували алкохола и съставили констативен протокол. Собственикът на фирма "Афродита Г" заявил, че е закупил бутилките преди 5-6 години, нямало достатъчно оборот в заведението и затова залежавал. В същото време признал, че знае, че е забранено държането на алкохолни напитки със стар бандерол.

Проверката установила, че все пак алкохолът е истински. Акцизът на бутилките бил в размер на 426,34 лева.

"Афродита Г" обжалвала акта в Бургаския районен съд, който пък от своя страна го потвърдил в свое решение от 22 ноември т.г. 

Водещи

Най-четени