Баретата е в Шокова зала на "Пирогов" 29.01 | 10:35

Към момента от болницата отказват информация за състоянието му

От Диана Цветкова

Златко Баретата, който тази сутрин бе прострелян в съда, е настанен в Шоковата зала на "Пирогов", казаха пред iNews от столичната болница.

Към момента от там отказват да дадат повече информация за състоянието му.

Независимо че информацията не е потвърдена, от снимките се вижда, че Баретата е с огнестрелна рана в бедрото.

Златомир Иванов не е споделял да е бил заплашван, каза адвокатът му Марияна Тодорова пред журналисти пред Съдебната палата. Тя допълни, че за последно е разговаряла с клиента си през уикенда, когато двамата са обсъждали делото срещу него.

Днес в Софийския апелативен съд трябваше да се гледа делото срещу Златко Баретата и още 20 души, подсъдими за организиране на престъпна група за трафик на наркотици. Баретата бе признат за виновен от първоинстанционният градски съд и получи присъда от осем години затвор.

Кой е Златомир Иванов - Баретата

Златомир Иванов – Златко Баретата е роден на 15 октомври 1968 г. в Гурково. Прякорът си получава покрай работата в отряда за борба с тероризма към МВР, чиито служители са наричани "баретите".

При "баретите" Златомир Иванов работи с небезизвестните Пламен Галев и Ангел Христов, наричани Братя Галеви, с които заедно напускат отряда.

От години насам името на Златко Баретата е свързвано с твърдения за наркоразпространение, убийства, трафик на жени и канали за крадени автомобили.

Реално потвърждение на част от тези твърдения идва след ареста му през 2009 г., когато след издирване Баретата сам се предаде на властите, и последвалото дело срещу него.

През февруари 2011 г. Софийският градски съд осъди Златомир Иванов на осем години затвор по делото за наркотрафик.

Баретата бе признат за ръководител на група, разпространявала наркотици в София. По същото дело той получи оправдателна присъда за поръчителство на убийството на Румен Стефанов-Алф на 23 септември 2007 г. в Перник.

Подсъдими заедно с него бяха още 20 души, половината от които получиха оправдателни присъди.

Водещи

Най-четени