Охраната на Златко Баретата също е стреляла 29.01 | 10:55

Районът около Съдебната палата е отцепен, съобщи шефът на отдел "Убийства" в Столичната дирекция на полицията

От Ивелина Георгиева

Златко Баретата и един човек от неговата охрана са били простреляни, докато Баретата се е качвал по стълбите на Съдебната палата.

Това каза Иво Спиридонов, шеф на отдел "Убийства" в Столичната дирекция на полицията.

На мястото е пристигнал медицински екип, който е закарал Баретата в "Пирогов". Най-вероятно той има 4 огнестрелни наранявания. В съзнание е и лекарят провеждат в момента необходимите интервенции с него.

Другият ранен е от охраната му и е прострелян в единия крак и също е откаран в "Пирогов", като няма опасност за живота му.

Стрелбата е произведена от апартамент на последния етаж, от сграда срещу Съдебната палата. Веднага след стрелбата апартаментът е запален.

От пожарната потушават пожара и след това ще се извърши оглед. Спиридонов заяви, че не се знае кой живее в този апартамент и към момента екипите на полицията провеждат разговори с живущите в сградата, за да установят действията на стрелеца.

Спиридонов поясни, че вследствие от стрелбата от горящата сграда е имало и обратната стрелба от страна на охраната на Златомир Иванов.

В момента полицията разшири отцепения район, като затвори и на бул. "Витоша" и ул. "Позитано". Затворено е карето около Съдебната палата.

Трамвайните линии № 12 и 18 не се движат в участъка по бул. "Кн. Мария Луиза” между ул. "Алабин” до ул. "Козлодуй” заради стрелбата в района на Съдебната палата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Движението се извършва по обходен маршрут по бул. "Христо Ботев”.

Водещи

Най-четени