Простреляха Златко Баретата пред Съдебната палата 29.01 | 09:35

Най-вероятно има и втори прострелян човек

От Ивелина Георгиева

Стрелба предизвика паника пред Съдебната палата тази сутрин. Чули са се много изстрели. Един човек е залегнал зад една кола.

Простреляният е Златомир Иванов – Златко Баретата, видя репортер на iNews.

Куршумите са летели покрай репортера ни, която е в паника от случилото се. Свидетел на стрелбата стана и нашият фотограф, която бе на входа на Съдебната палата.

Днес в Софийския апелативен съд, който е в сградата на Съдебната палата се гледа делото срещу Баретата и още 20 души, подсъдими за организирана престъпна група за наркотици.

Адвокатът на Златко Баретата Марияна Тодорова потвърди, че е прострелян клиентът ѝ, като каза, че той е откаран към "Пирогов". Не е ясно какво е състоянието му, тъй като адвокат Тодорова отказа да каже каквото и да било повече.

Стрелбата се случи към 9,30 часа сутринта. Куршумите са дошли от сградата срещу Съдебната палата, която е подпалена. Куршумите са летели покрай гражданите, разказаха очевидци за iNews, а всичко се е случило пред очите на съдебната охрана, която не успяла да реагира. 

По-късно извадиха и друг мъж на носилка от Съдебна палата.

В района има много журналисти, тъй като днес се гледа мярката на Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет лидера на ДПС Ахмед Доган.

Има паника, хора пред сградата крещят и се чудят какво се случва.

От пресцентъра на МВР потвърдиха единствено, че на тел. 112 е подаден сигнал за горяща сграда в района на Съдебната палата. По данните на полицията е подаден сигнал за прострелян човек. На мястото са изпратени екипи.

Водещи

Най-четени