Барикадиралият се в Лясковец стрелял със сачми за глигани 14.03 | 10:29

И тримата ранени полицаи са около 30-годишни барети

От iNews.bg

Един полицай е загинал при спецакция в Лясковец рано тази сутрин за задържане на въоръжен и опасен мъж. Трима полицейски служители са ранени. Това потвърдиха от пресцентъра на МВР - Велико Търново за Sever.bg.

На мястото на провеждането на операцията е окръжният прокурор на Велико Търново, прокурори от Районна прокуратура, следователи. Районът около къщата на убиеца Петко Савов, който е психично болен е отцепен.

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров вече е в Лясковец. Операцията продължава.

Цялата информация по операцията ще се качва на сайта на МВР, казаха от местната полиция и отказаха повече информация по случая.

Няма пряка опасност за живота на тримата ранени полиции в Лясковец, съобщи от своя страна за БТА д-р Стефан Филев - директор на болницата във Велико Търново. Състоянието на тримата полицаи е стабилизирано, каза д-р Филев.

Той уточни, че причинените им от огнестрелно оръжие рани са тежки. Най-вероятно по полицаите е стреляно с едри сачми за глигани. От болницата в Търново съобщиха, че и тримата ранени полицаи са около 30-годишни барети. Единият от тях е прострелян с по-дребни сачми.

Свикан е кризисен щаб от кмета на Лясковец Венелина Гецова и директора на училището Николай Кожухаров. Говорителката на областната дирекция на полицията Марияна Христова посочи, че се водят преговори с Петко Савов. Към мястото на събитието пътува жандармерия.

Водещи

Най-четени