Билетчето за метрото като талон за паркиране? 12.09 | 19:27

Първият час за паркинг да е на цената на един билет за метрото ще предложат от Метрополитена.

От Ивелина Георгиева

Талонът за паркиране за един час в паркингите, които се изграждат над метрото в София да е на цената на билет за метрото. Това предлага изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

Според него би било добре, ако талонът за паркиране е и билет за метрото. Идеята на дружеството е хората да си оставят колите в паркингите над метростанциите и след това да използват метрото за превоз в града. Така ще се облекчи трафикът значително в столицата, смята Братоев.

Ползването на паркиране за повече време да се заплаща на преференциални цени, предложи още шефът на "Метрополитен ЕАД".

Братоев уточни, че с бъдещите четири буферни паркинга над метрото ще има места за 2700 автомобила.

С пускането на метрото ще бъдат пуснати за ползване и четирите паркинга, които са в периферията на града над новостроящите метростанции, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Най-големият паркинг се намира на бул. "Цариградско шосе" и е с 1300 места, на бул. "Черни връх" са предвидени 680, а на бул. "Ломско шосе" - 600, с опция да се увеличат двойно и да станат 1200, заради разширението на булеварда, което се предвижда в бъдеще.

Две от новоизграждащите се станции от втория метродиаметър на метрото при НДК и "Св. Наум" са завършени и е започнало оформянето на вътрешната им архитектура. Това стана ясно след проверката на Йорданка Фандъкова.

80% от строителството на целия участък от втория метродиаметър е завършено, уточни Фандъкова.

През май следващата година ще бъде пуснат в движение трасето между станциите "Младост 1" и бул. "Цариградско шосе", а през август ще бъде пуснат и втория метродиаметър на столичното метро, обхващащ отсечката от кв. "Обеля" до бул."Черни връх".

Водещи

Най-четени