Бистрят как катаджиите да спират само нарушители 19.10 | 12:47

Цветан Цветанов обмисля начини за борба с необоснованото търсене на нередности

От Елена Кирилова

Цветан Цветанов възложи на ГД "Национална полиция” е да предложи вариант катаджиите да спират единствено шофьорите - нарушители, предаде БТА.

По думите на министъра на вътрешните работи това ще бъде основната тема, която ще се обсъжда на националното съвещание в Стара Загора след няколко дни.

Според Цветанов тази практика трябва да бъде разписана като указания, а след това да бъде спусната до всички звена от служители, които се занимават с контролна дейност.

Министърът смята, че трябва да се сложи край на избирателното спиране на водачи на автомобили, които не са направили никакви нарушения, защото често в такива случаи се търси повод за констатиране на нередности.

"Това трябва да го премахнем завинаги като манталитет и поведение", каза Цветанов. Той припомни случая, в който десет служители на КАТ в Русе бяха отстранени от работа, заради злоупотреби по време на работа.

Новият медот ще даде възможност хората да се чувстват по-скопокойно на пътя, когато спазват Закона за движение по пътищата и няма защо да бъдат спирани от контролните органи, заяви той. Изключения от правилото ще има, но те ще са при провеждането на специализирани полицейски операции и то само в конкретни случаи.

Водещи

Най-четени