Бойко Борисов: Да не ми се сърдят роднините на моряците 26.08 | 15:36

Съдебната система в Испания ще реши кой е виновен и кой - невинен

От Олга Андреева

Роднините на арестуваните български моряци в Испания няма защо да ми се сърдят. Това заяви в Шабла министър-председателят Бойко Борисов във връзка с реакцията на роднините на арестуваните моряци след срещата им с него на 22 август.

Тогава те излязоха с декларация до медиите, в която изразиха възмущение от прибързаната реакция както на премиера, така и на вътрешния министър Цветан Цветанов, които с коментарите си вкарвали моряците в графата "виновни”, без да има доказателства за това.

Борисов уточни, че тези хора няма защо да му се обиждат и поясни, че е разговарял с всички и им е заявил: "Посолството ни в Испания е отворено. Всичките ни министри, видяхте, командировах там на място. Всеки, който съдейства на правосъдието, съответно ще бъде с по-лека присъда или освободен, зависи”.

Това, по думите на премиера, зависи от съдебната система в Испания. "Това е държава от Европейския съюз много отдавна и нямаме никакво съмнение, не се съмняваме в нейните решения”, подчерта Борисов, цитиран от Агенция "Фокус”.

 "Оттук нататък какво да кажем - кораб с 3 тона кокаин. Няма никакъв друг товар на него, колко пъти да обяснявам”, обобщи министър-председателят.

Водещи

Най-четени