Цветанов чака още арести по случая "Свети Николай" у нас 25.08 | 18:36

Крайно време е да се стигне до наелите екипажа и с отношение към кораба, смята той

От Диана Цветкова

Вероятно в България ще бъдат извършени арести във връзка със задържането на кораба "Свети Николай" в Испания с три тона кокаин на борда.

Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Димитровград, където пристигна за откриването на тържествата по повод Деня на града (2 септември).

Той отново изтъкна тезата, че само някои от моряците са били наясно, че на борда се превозват наркотици. "Това, което имаме като информация до момента е, че малка част от екипажа, който е бил ангажиран с прекарването на този кокаин, са знаели и за това има безспорни доказателства", каза вицепремиерът, цитиран от БТА.

Цветанов изтъкна, че за него е по-важно да се стигне до тези, които са наели екипажа и които са имали отношение към плавателния съд.

"Крайно време е да се стига до високо. И това е целта на това разследване, което правим с колегите от Испания", заяви той, уточнявайки, че случаят с плавателния съд няма общо с Евелин Банев – Брендо.

В края на тази седмица МВР шефът бе на посещение в Мадрид, където се срещна с испанския си колега Хорхе Диас, за да обсъдят случая с арестуваните българи.

Тогава той изтъкна, че основните организатори на канала за трафик на кокаин са колумбийци и испанци, а само една част от българите са били съпричастни към пренасянето на наркотиците.

Същевременно специализираният наказателен съд у нас освободи от ареста обвинените като организатори на трафика от българска страна – Дойчин Дойчев и Руслан Колев.

Българските моряци, които бяха задържани с кораба "Свети Николай" край Южна Испания в средата на август остават в ареста.

След оплакването на роднините им, че нямат никаква информация за състоянието им, българските власти увериха, че на моряците е осигурена защита и се прави всичко възможно да се уреди среща с близките им.

Според испанското законодателство, при обвинения като в случая, арестуваните българи може да не видят близките си в следващите три месеца.

Водещи

Най-четени