Борисов: Братя Галеви рано или късно ще ги хванем – нямат шанс 11.05 | 12:21

Премиерът се закани в парламента, че "тогава ще им е действително по-трудно"

От Кремена Бедерева

Братя Галеви рано или късно ще ги хванем, нямат шанс, само ще си утежнят положението и присъдата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов от трибуната на парламента в рамките на днешния парламентарен контрол, информира БТА.

"Рано или късно, с нашите партньори, достигаме до хората, които търсим", добави премиерът. Той отговаряше на питане на народния представител Мая Манолова, от Коалиция за България за действията на правителството за гарантиране на свободни и демократични избори в България.

"И тогава ще им е действително по-трудно”, продължи Борисов.

Според него - от опозицията няма за какво да се притесняват за това, че са отишли един или двама министри в Кюстендил. "Те отидоха за черешите – неслучайно хората публично дават оценка, че е било добре през тези години”, каза премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че е отказал отиване в Кюстендил.

Всеки български град има своята необходимост заедно с всички останали кметове да могат бързо и ефикасно да си свържат работата и не виждам нищо лошо в това – беше цял площад с хора в Кюстендил, каза премиерът, коментирайки изборите.

"Нито сме водели партийна агитация, нито нищо. Вие съдите по това, което сте правили вие, и искате да ги присъдите на нас”, допълни Борисов.

"Всички големи градове бяха спечелени от ГЕРБ и там нито могат да се купуват гласове, нито да се манипулират", коментира премиерът. По думите му може би в малките това може да се случи, но там БСП имат болшинството от кметовете. Министър-председателят отбеляза, че от Европа са дали добра оценка на изборния процес - той е протекъл демократично, при зачитане на основните права и свободи, а организацията в голяма степен покрива европейските стандарти.

"Ако ние загубим изборите, вие как ще се почувствате, като отидем и кажем - "не ги признаваме, защото са купени". Това попита депутатите от Коалиция за България от парламентарната трибуна премиерът.

"Подготвил съм сериозен отговор към Вас. Показахме ви снимка с Вас, когато бяхме на изнесено заседание в Кюстендил, такова имахме в Пазарджик, във вторник имаме в Плевен. Считаме, че всеки български град има своята необходимост заедно с кметовете от областта да могат бързо и ефикасно да си свършат работата”, каза Борисов.

"Хубаво е, когато се отправят такива обиди, да знаете, че ГЕРБ ще падне рано или късно. И тогава вие ще дадете възможност на всички тези хора да търчат в Брюксел като вас и да обясняват, че са купени гласовете. Има елементарен феър плей в тази игра. Имахте нахалството да обвините Росен Плевнелиев, че е купен президент и след това изтичахте при него все едно не сте говорили”, посочи премиерът.

"Аз отидох сам в София, сам, чисто самичък излизах и си ви пердашех", посочи той. "Такъв начин на разговор не ми харесва. В доклада, който има при нас, те отчитат напредъка постигнат в изборния процес. Между другото и г-н Шулц каза след срещата с президента, че сме направили много големи избори за България.
Заключенията са еднозначни – че изборният процес на президентските и местните през 2011 г. е протекъл демократично. Днес трябваше да открием 14 км път и няма да отида. Вчера го отложих, като разбрах, че в неделя има избори", каза Борисов.

Водещи

Най-четени