Борисов: На нас ни отива председателското място или стоим опозиция 21.05 | 14:19

Във всички случаи ГЕРБ ще предложи правителство

От Ивелина Георгиева

ГЕРБ ще предложи правителство във всички случаи. Това увери председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че ще разговаря с президента как да се съкрати срокът до минути и часове. Борисов поясни, че ще обяви правителство, за да знаят хората кое ще е правителството на ГЕРБ и с кои експерти ще бъде то. Той заяви, че в рамките на един ден ще успее да обяви правителство.

Нормално е първата политическа сила да има председател на парламента, смята той.

"На нас ни отива като първа политическа сила председателското място или ще стоим опозиция там и ще им гледаме сеира", коментира лидерът на ГЕРБ.

Вече обаче няма да се регистрираме и ние, посочи Борисов.

"Ще стоиме в парламента и ще видим сега какъв номер трябва да изиграят за правителство", допълни той и поясни, че това не е бойкот.

"Сега ще видим как "Атака" трябва вече три-четири души да им даде, за да направят правителство", коментира експремиерът.

Според него за съставяне на правителство ще измислят същия сценарий.

"Сега не знам, като и ние не се регистрираме за съставяне на кабинет и Атака не се регистрира, тогава няма да има кворум и тогава ще се покажат депутати отнякъде", смята Борисов.

Той припомни, че днес е говорил много спокойно и уравновесено, защото ситуацията в Европа и света е ужасяваща.

"Бог да ги прости жертвите - над 120 на торнадото. Това е ужасно, ние се занимаваме тука с кой влиза и кой излиза и затова дадох тон. Те ако бяха действително загрижени за България щяха да кажат - първата политическа сила, безспорно след като признават резултатите от изборите да заеме председателското място в парламента. Да дадат един депутат или двама, да гласуваме и да имаме правителство", коментира Борисов.

"И аз като всички български граждани наблюдавах тази ондорма", заяви Бойко Борисов по повод избирането на председател на парламента.

Той отново подчерта, че "Атака" нарочно не е регистрирала присъствието си в пленарната зала.

След днешния спектакъл цялата схема е ясна.

Според него всичко е уговорка между трите партии - да не се регистрира "Атака", за да може да им стигнат гласовете на БСП и ДПС, за да изберат председател на парламента.

В тази връзка Борисов попита "кога е избиран председател на парламента с по-малко от 120 депутати.

Относно поведението на Волен Сидеров експремиерът заяви, че това ще са му "номерата - да напада, да дърпа, ще предизвика някой да направи ексцесия".

Относно БСП и ДПС Борисов се зачуди какво ли изпитват хората от смесените райони, като виждат "Местан и Мая да се целуват".

По повод повишаването на майчинските лидерът на ГЕРБ заяви, че само Дянков е бил виновен, че те не са се увеличили.

Борисов заяви, че още днес от ГЕРБ ще внесат жалба в Конституционния съд за касиране на изборите.

Водещи

Най-четени