Братя Галеви: Късно е, Цветанов! Късно е! 09.05 | 21:50

Вътрешният министър ги издирва – те му пишат съобщения в Twitter от Дубай

От Андриян Георгиев

"При Таки. Но най-хубаво си е в Ресилово." Това е написал Пламен Галев в Twitter акаунта си преди час. Според социалната мрежа единият от братя Галеви е в Дубай и пише от профил акаунта със символичното име @mvrbg. То е адресирано към вътрешния министър Цветан Цветанов, който по-рано днес обяви, че не изключва възможността двамата "братя" да са в чужбина.

Братя Галеви днес (9 май) бяха обявени за общодържавно издирване. Двамата вече трябваше да бъдат приведени в затвора в Бобов дол за изтърпяване на 5-годишни присъди за организиране и участие в престъпна група за рекет и изнудвания, но вече два дни от "Съдебна охрана" са безсилни да ги открият. Издадена е и забрана те да напускат страната.

"@CvCvetanov #galevi не се поддават на провокации от фалшиви профили!" - това пък е съобщението отново от профила на Пламен Галев преди 3 часа. Онлайн комуникацията с вътрешния министър тече в интернет пространството от няколко часа.

Първото съобщение, което Пламен Галев е постнал в Twitter, е оттогава и гласи: "Цветанов, гледай си работата, няма да се предадем. Венсеремос!"

Следва: "We are innocent. will prove it!" и "Късно е, Цветанов! Късно е!"

Най-вероятно обаче става дума за фалшив профил, което е често явление в социалните мрежи. Почти всички известни личности имат подобни направени фалшиви профили от свои фенове, почитатели, хейтъри. Но все пак публикацията на подобно съобщение, дори и в социална мрежа, е провокация предвид факта, че братя Галеви са обявени за общодържавно издирване и осъдени на затвор и до момента не са арестувани.

В дните между излизането на решението на върховните магистрати и пристигането му в Кюстендил обаче братя Галеви изчезнаха.  

Водещи

Най-четени