Българската митница – най-добрата в ЕС 16.09 | 15:10

Такъв ръст в приходите никой не е постигал в условията на криза, похвали се Ваньо Танов

От Филипа Тодева

Директорът на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов съобщи, че службата вече е изпълнила плана по събираемост на приходите. "Няма митническа администрация в ЕС, която да има такива сериозни резултати. Такъв ръст в приходите никой не е постигал в условията на криза", похвали се Ваньо Танов, цитиран от БНР.

Той увери, че до юни 2013 г. митниците ни ще бъдат 100 процента електронни.

"Вече има координационни центрове във всяка една от митниците, които извършват 24-часов анализ на всичко, което минава през България, включително и на транзитните стоки. Ако стоката е рискова се подава информация на другите европейски страни, а ако е за България се извършват проверки на мястото, за което е предназначена", каза Танов.

По думите му, реформата в митническата администрация обяснява задържането на рекордните количества амфетамини и други рискови вещества.

Повече от 600 души са назначени в рамките на две години и половина. В момента 160 души се обучават по европейски програми. До края на тази година числеността им ще стане 250. Това показва, че една четвърт от митническата администрация ще бъдат нови хора, каза още той.

Водещи

Най-четени