Вандали мятат камъни по влак на гара Подуяне 11.11 | 16:37

От БДЖ напомнят, че това може да има трагични последствия

От Филипа Тодева

Неизвестни лица са замервали с камъни пътническия влак 10115, движещ се от София за Пловдив. Инцидентът станал вчера, към 17:30 ч. в района на гара Подуяне, уточниха от БДЖ.

В резултат на поредното посегателство срещу подвижния състав на железниците е счупено едно от големите странични стъкла на мотрисата Дезиро, която е обслужвала влака.

При инцидента няма пострадали пътници или служители на железницата, но посегателства от този род сериозно застрашават живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач, отбелязват от железниците.

Подобни вандалски прояви допълнително усложняват тежкото финансово състояние на дружеството, като фактически саботират всички усилия на неговото ръководство за предлагане на по-добра и по-качествена услуга.

От началото на годината това е 85-ия случай, при който влакове на Холдинг Български държавни железници ЕАД са замервани с камъни. При два от тези случаи са пострадали един пътник и един служител на железницата.

"Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек", напомнят от БДЖ.

Водещи

Най-четени