Вече си имаме и стандарт за кашкавала 16.11 | 10:54
Най-важното е, че според новия стандарт кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко

Вече е в сила нов стандарт за производството на кашкавал. В магазините продуктът ще се отличава с надпис „Български кашкавал“ и обозначение „БДС 14“ от 2010 г.
„Най-важното е, че според новия стандарт кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко. Определени са и сроковете, в които продуктът трябва да зрее“, уточни пред БНР Ивелин Буров от Института по стандартизация.
По думите му кашкавалът от краве мляко, който е произведен по този стандарт, трябва да зрее задължително 45 дни.
За кашкавалите от овче мляко и от смесено мляко срокът е 60 дни.
В продукта по стандарта няма да се добавят консерванти, емулгатори и всякакви добавки, с които сме свикнали през последните години. „Идеята е да се запази традиционната рецепта за българския кашкавал“, обясни Буров.
Водещи
-
Асен Василев: В България за първи път от четири години българите започнаха да обедняват
Това заяви председателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев на брифинг в Народното...
31.07 | 11:15
-
"Възраждане" иска парични санкции за спящите депутати
По-строги санкции за редовно отсъствие
31.07 | 10:30
-
Днес се навършват 28 години от приемането на новия герб на България
Дълбоки исторически корени
31.07 | 09:59
Най-четени
-
Парламентът ще излезе в почивка, оставяйки нерешени ключови въпроси
Младите лекари остават без решение
31.07 | 08:30
-
"Възраждане" иска парични санкции за спящите депутати
По-строги санкции за редовно отсъствие
31.07 | 10:30