Вече си имаме и стандарт за кашкавала 16.11 | 10:54
Най-важното е, че според новия стандарт кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко
Вече е в сила нов стандарт за производството на кашкавал. В магазините продуктът ще се отличава с надпис „Български кашкавал“ и обозначение „БДС 14“ от 2010 г.
„Най-важното е, че според новия стандарт кашкавал ще се прави само от свежо прясно мляко. Определени са и сроковете, в които продуктът трябва да зрее“, уточни пред БНР Ивелин Буров от Института по стандартизация.
По думите му кашкавалът от краве мляко, който е произведен по този стандарт, трябва да зрее задължително 45 дни.
За кашкавалите от овче мляко и от смесено мляко срокът е 60 дни.
В продукта по стандарта няма да се добавят консерванти, емулгатори и всякакви добавки, с които сме свикнали през последните години. „Идеята е да се запази традиционната рецепта за българския кашкавал“, обясни Буров.
Водещи
-
Над 20% от българите живеят в населени места, засегнати от бедствия, през миналата година
В следствие на аварии, инциденти и кризи са загинали 667 души, а 9 415 са пострадали. И в...
03.12 | 14:30
-
НИМХ: Студено време и снеговалежи в планините
Облачното време ще се задържи, като в равнинните части ще се образува мъгла
03.12 | 14:15
-
Мобилен оператор обяви ново повишение на месечните такси
Компанията обосновава промяната с подобряване на качеството на интернет услугата и по-високите...
03.12 | 13:59
-
Има риск София да остане без парно. СОС свиква извънредно заседание
Това каза на пресконференция в Столичната община общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.
03.12 | 13:30
Най-четени
-
Кирил Петков: Значи можело
03.12 | 10:40
-
МВР улеснява плащането на глоби с нова електронна услуга
03.12 | 09:59
-
Полицията с куп препоръки към празнуващите студенти, освен купони, може да има и глоби
Ето какви са препоръките на органите на реда към празнуващите и заставащи зад волана студенти
03.12 | 11:45