Две области в страната очакват отговора - ще ги залее ли, или не 17.09 | 10:50

Обявен е жълт код за обилни валежи

От Теодора Кокаланова

След като застудя, притъмня и доста поваля в цялата страна, синоптиците ни зарадваха с радостната вест, че се очаква валежите да спрат или поне да намалеят значително. И докато едни се радват и бленуват за слънчевите лъчи, в две области в страната заплахата за наводнение тегне с пълна сила. 

Жълт код за обилни валежи е обявен за две области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Кодът важи за областите Ямбол и Бургас. В област Ямбол по-значителните валежи ще са през деня, като на места количеството им ще достигне 15-25 л/кв. м.

В област Бургас през нощта в южната половина на областта ще има интензивни валежи от дъжд с количества 20-35 л/кв. м. На отделни места е възможно те да надвишат 35 л/кв. м.

Бургас все още не е забравил последните удари на водната стихия. Във водния ад в началото на септември загинаха 27-годишен мъж, 69-годишна жена и 21-годишно момиче. Те бяха пометени от водата, която заля и затвори пътища, наводни сгради, отнесе мостове и предизвика проблеми в електропреносната мрежа. 

Водещи

Най-четени