Десет семейства в с. Бисер са новодомци 26.07 | 21:35

Село Бисер постепенно се възстановява след унищожителното наводнение в началото на февруари

От Андриян Георгиев

Десет са завършените нови къщи в село Бисер, 30 се строят в момента. Днес (26 юли) първите собственици получиха ключовете, съобщават от МВР.

"Три месеца на огромен труд и огромна отговорност – не само на строителите, но и на доброволците на БЧК, предшестват това събитие. То стана възможно, защото българският народ отново отвори сърцето си и показа съпричастност и готовност за помощ". С тези думи председателят на БЧК Христо Григоров се обърна към събралите се на церемонията за връчване на ключовете на 10-те новоизградени къщи в с. Бисер.

Благотворителната кампания на БЧК започна в началото на февруари, след унищожителното наводнение в Харманлийско.

"Когато споделяхме тежките мигове след наводнението, имахме една надежда – селото да продължи да живее. Това означаваше да положим максимални усилия и да възстановим домовете на хората. Надявам се, че с всички, с които се запознах тук, ще останем добри приятели. Събра ни неприятен повод, но сега се срещаме, за да се радваме заедно на направеното", каза пък вътрешният министър.

Ключовете на завършените домове връчиха Христо Григоров, д-р Валентин Пеев, председател на обществения съвет за разпределяне на помощите, както и двамата министри.

От името на новодомците 80-годишният Васил Васев заяви "вие направихте и невъзможното". Той подари на министър Цветанов картина със сцена от "Извора на белоногата".  

По-рано днес Старозагорският митрополит Галактион отслужи водосвет в обновения храм на селото "Св. Св. Кирил и Методий".

Водещи

Най-четени