Деяна Костадинова заменя Цветлин Йовчев 11.04 | 08:06

Плевнелиев щял да назначи за шеф на кабинета си министър от настоящия служебен кабинет

От Кремена Бедерева

Версията за скандал между президента Росен Плевнелиев и подалия оставка шеф на неговия кабинет Цветлин Йовчев са 100% измислица. Това заявиха категорично самият Йовчев и най-близките хора на държавния глава ден след като молбата за напускане бе огласена.

Поради тази причина и началникът на кабинета не е включен в делегациите на президента в Италия и Унгария. Изтеклата обаче информация за оставката родила хипотезите за тежка свада.

"Скандал няма. Нямало е спорове по време на оперативки или размяна на остри реплики и това могат да потвърдят всички секретари, които участват в тези съвети", коментира пред "Стандарт" прессекретарят на "Дондуков" 2 Мария Иванова.

Тя отрече и слуховете, че Йовчев е бил заподозрян за изтичане на информация от институцията и Плевнелиев е разпоредил проверка за намиране на "предателя" във ведомството.

"Да разследва хората си не е в стила на президента. Институцията е прозрачна и даваме всяка поискана информация, затова и нямаме подобни страхове", категорична бе Мария Иванова.

След като отрече да е скаран с президента, Йовчев опроверга и съмненията за неразбирателство с вицепремиера и регионален министър Екатерина Захариева, каквато версия също изплува.

Единственото уточнение бе, че те не са свързани с политиката. На свой ред Плевнелиев обяви вчера, че ще разпише оставката на Йовчев.

Веднага тръгнаха и догадки кой ще е новият началник на кабинета. Името му ще стане ясно в средата на май, веднага след изборите, когато изтича и отпуската на Йовчев.

Най-упорита сред мълвите е, че Плевнелиев ще назначи за шеф на кабинета си министър от настоящия служебен кабинет.

Засега като най-вероятен вариант се спряга Деяна Костадинова, която е социален министър и вице на служебния премиер Марин Райков.

Водещи

Най-четени