Докладът на прокуратурата за ДКЕВР - готов на 22 март 07.03 | 12:26

Засега е готов междинният доклад за проверката

От Ивелина Георгиева

Докладът на прокуратутата за ДКЕВР - готов на 22 март.

Междинният доклад на Върховната апелативна прокуратура за проверката в ДКЕВР е готов. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му на 22 март ще бъде готов и крайният доклад, а една седмица по-късно ще станат ясни и резултатите от нея.

Главният прокурор увери, че проверките текат така, както са според разпореждане.

На 13 февруари Върховната административна прокуратура започна проверка за законност на актовете и дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), като специализиран контролен орган по приложението на Закона за енергетиката и свързаните с него подзаконови нормативни актове.

Проверката е във връзка с нарастващото недоволство на граждани от цялата страна срещу високите цени на електрическата и топлинната енергия.

В хода на проверката прокуратурата изиска цялата информация за действията на ДКЕВР и за начина, по който е осъществен контрол на електроразпределителните и топлофикационните дружества при формиране на цената, отчитане и заплащане на потребената енергия, отчитат от ведомството.

Проверката ще обхване и дейността на Агенцията за приватизация както и следприватизационния контрол за осъществения надзор при изпълнение на приватизационните договори от електроразпределителните дружества.

Водещи

Най-четени