Дъждът превърна столични булеварди в пълноводни реки 08.11 | 16:14

Колите едва преминат през основни пътни артерии в София, задръстванията са огромни

От iNews.bg

Проливният дъжд, изливащ се от сутринта над много райони на София, предизвика огромни наводнения на някои от ключовите пътни артерии в града. В отделни участъци улиците и булевардите буквално бяха потопени под 40 и дори повече сантиметра вода, което изключително много затрудни преминаващите автомобили и така се образуваха страхотни задръствания, в които автомобилите не можеха да се измъкнат по половин час, алармираха читатели на iNews. Някои от шофьорите дори не смееха да продължат, тъй като колите пред тях затъваха във водата до средата на вратите.

1802919

По всяка вероятност наводненията са предизвикани от непочистените паднали листа от дърветата, които запушват шахтите. В критичните точки бяха изпратени екипи, които да изпомпат събралата се вода, но ефектът не е голям, тъй като канализацията продължава да е запушена и трудно поема.

Проблемът засегна и множество пешеходци, които по никакъв начин не можеха да пресекат улиците, които се бяха превърнали в реки. Най-сериозни струпвания на хора и коли имаше на бул. "България" преди кръстовището с бул. "Черни връх", както и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" около пресечките с "Милин камък" и ул. "Мизия", както и около "Орлов мост".

Водещи