Държавата поема грижата за опазване на Стария Несебър 07.04 | 07:21

Значими въпроси, свързани с опазването на културното наследство на територията на Стария Несебър ще бъдат обсъждани на среща

От Кремена Бедерева

Значими въпроси, свързани с опазването на културното наследство на територията на Стария Несебър ще бъдат обсъждани на среща между висши представители на Министерството на културата, Върховна касационна прокуратура, МВР, Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), ДНСК и Община Несебър, съобщиха от община Несебър. Пресконференцията ще се проведе днес, от 15 часа в гр. Несебър – зала "Мелсас”. След приключването й ще бъде проведена среща с обществеността в Конферентен център "Несебър” от 17 часа.

За срещата до момента е заявено участие от заместник-министъра на културата Тодор Чобанов, директора на НИНКН арх. Йорданка Кандулкова, прокурор Николай Соларов, Върховна касационна прокуратура,, директора на Главна дирекция "Криминална Полиция" Ангел Антонов. Община Несебър ще се представлява от кмета на града Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Благой Филипов и главния архитект Валентин Димов.

Основно ще се дискутира бъдещия план за управление на "Старинен Несебър", режима на стопански и рекламни дейности в архитектурно-историческия резерват, както и проблемите с незаконното строителство през годините в Стария град.

 

Водещи

Най-четени