Дянков обвини комунистите за бедността 08.11 | 16:25

Нашата опозиция е нереформирана, стара и морално овехтяла, смята вицепремиерът

От Ралица Стоянова

България е една от по-бедните държави в ЕС по една-единствена причина – 60 години комунисти са управлявали страната. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков след приемането на първо четене на  бюджета за 2013 г., информира агенция "Фокус".

"Гърция е в криза, защото социалистите я водеха дълго време, и продължиха да я водят и в голяма част от началото на кризата. Не само, че ще настигнем и надминем Гърция, а ще настигнем и Португалия, ще настигнем и Испания, ще настигнем и всички тези държави, които не са успели да се реформират", категоричен беше финансовият министър. 

"Нашата опозиция е нереформирана, стара опозиция, морално овехтяла", смята вицепремиерът. "Крайно време е всички – и най-вляво, и най-вдясно, бившите и сегашни комунисти, да разберат, че е минало времето, когато те и държавата определят всичко”, отсече той. 

Дянков се похвали, че абсолютно всички, включително и цялата опозиция, са започвали изказванията си по време на дебата за бюджета с "България е постигнала финансова стабилност". Той пожела на всичките си колеги финансови министри в Европейския съюз да имат точно този тип дебат за техните бюджети.

По думите му Министерството на финансите ще подкрепи минимални промени в проектобюджета за 2013 г. като това например 20 милиона лева повече да влязат в образованието, както и допълнителни 30 милиона лева за изграждане на нови детски градини. Други промени финансовото министерство няма да подкрепи, отсече Дянков.

 

Водещи

Най-четени