Екстрадираният в Италия Кленовски се прибрал у нас - не бил обвиняем 19.04 | 10:32

Стефан Кленовски бе арестуван насред столичен МОЛ заради обвинения в точене на банкови карти

От Диана Цветкова

Екстрадираният в Италия Стефан Кленовски, който бе показно арестуван в столичен МОЛ в началото на годината, вече е в България, след като италианските власти са го освободили. Това съобщи баща му Иван Кленовски пред Нова телевизия.

Стефан Кленовски бе задържан у нас през януари заради европейска заповед за арест, издадена от съда в гр. Трани. От МВР тогава обявиха, че арестът е извършен във връзка с операция "Шок" (реализирана няколко месеца по-рано срещу група за източване на банкови карти, действала и в чужбина).

Днес обаче бащата на Кленовски заяви, че синът му не е обвиняем по дело в Италия, за което има документи, бил е екстрадиран като свидетел и подчерта, че той е с чисто съдебно минало.

Той бе категоричен, че в Италия не ги интересува никаква операция "Шок". По думите му тамошен съдия е помолил Стефан да покаже белезите си и като ги видял е казал, че това никога не може да се случи на Апенините.

iNews припомня, че след ареста съпругата на Стефан Кленовски обвини полицаите в произвол и превишаване на правата им. От СДВР пък показаха записи от охранителни камери, направени по време на ареста, и обвиниха жената, че е буйствала, а Кленовски – че е заплашвал униформените.

В последствие Софийският градски съд пусна от ареста Стефан Кленовски, а по-късно бе одобрено искането за екстрадиране в Италия.

Водещи

Най-четени