Животните в Столичния зоопарк посрещат на топло Коледа 25.12 | 13:32

Зоопаркът е готов за зимата, във всички помещения има отопление

От Елена Кирилова

Столичният зоопарк е напълно готов за зимата, заяви директорът му д-р Иван Иванов, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите на Иванов всички места, на които духа вятър, са били запушени, а покривите са поправени. Единствено покривът на муфлоните предстои да бъде ремонтиран, но това ще се случи чак през пролетта.

Директорът на зоологическата градина обясни, че във всички помещения парното работи, но на местата с по-ниски температури се пускат нафтови горелки.

При папагалите са пуснати калорифери, за да се поддържа необходимата за тях температура от 19-21 градуса. Същата температура се поддържа и при маймуните, защото и те са топлоолюбиви животни.

При хищниците обаче е малко по-студено, тъй като залата, в която се намират те, се нуждае от ремонт. През 2013 г., ако зоопаркът набави необходимите за целта средства, ще започне ремонт на цялата парова инсталация, обясни Иванов.

В два от маймунарниците има нова електрическа инсталация и ново осветление. Зоологическата градина разполага с храна за животните, която ще стигне до 16 януари.

"Най-важното е, че с пари от Комисията за безопасност на движението на Столична община - 5000 лв. електрифицирахме сцената. Сега ще е запушено зад нея, за да стане по-уютно”, посочи директорът на Столичния зоопарк.

По думите на Иванов през 2013 г. ремонтните дейности ще продължат. Това ще се случи, когато температурите се повишат. През следващата година ще  бъдат реконструирани и маймунските клетки.

Водещи

Най-четени