Заплашват с блокиране на граници в знак на протест срещу скъпите горива 18.03 | 11:17

Протестните действия са насрочени за 27 март

От Деляна Петкова

Нов граждански протест срещу цените на горивата ще се проведе на 27 март в страната. Възможно е да бъдат блокирани гранични пунктове и пътища.

Това съобщи Ирмена Кръстева, говорител на организационния комитет на протеста, цитирана от Агенция "Фокус".

Тя допълни, че резултатите от проведената тази седмица среща между представителите на правителството и превозвачите не са причина за отмяна на планирания граждански протест, както и че техните искания са по-различни.

"Ние говорим с гласа на хората и не смятаме, че индивидуални договорки в полза на определен бизнес биха били полезни за цялото общество. Нашите искания са цената на горивата на територията на България да бъде до 2 лева, настояваме за прозрачност на договорите, за контрол на пазара на горива в страната, както и да се поставят измервателни уреди за качеството на горивото на всяка една колонка на бензиностанциите", коментира Кръстева.

Тя заяви, че протестът ще е мирен, което не изключва блокада на граничните пунктове или пътищата за определен период от време. "На нас не са ни нужни ТИР-ове, за да блокираме пътищата и границата", подчерта тя.

Според Кръстева протестът на 27 март ще е по-мащабен от първия, който се състоя на 13 март и в него ще се включат повече хора.

Ирмена Кръстева каза още, че ще бъдат внесени документи за юридическа регистрация на комитета като неправителствена организация, за могат да заявят официално и законово своите искания пред институциите и представителите на властта.

Водещи

Най-четени