Заредете се със здрави нерви, ако пътувате в Северна България 31.01 | 10:22

Затруднено е движението и през Ришкия проход, и по Дунав мост

От Мая Александрова

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени и на места заледени. Пътищата обаче се почистват и обработват.

Временно е затруднено движението поради снегонавявания на територията на общините Силистра, Шумен, Добрич, Монтана, Враца, Русе, Карнобат и Айтос, както и през Ришки проход и Дунав мост.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Карлово, Обзор - Слънчев бряг и Лъки, до 100 метра в района на Малко Търново, тунел Топли дол, тунел Траянова врата, Костенец, Вакарел, Витиня.

Пътят между областите Шумен и Добрич през село Стефан Караджа все още е затворен за движение за всички видове автомобили. В региона непроходими са и отсечките Панорама-Кичево, Суворово-Ветрино, Кривня-Равна-Неново.

В момента за почистването и обработката на пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненско се грижат 29 машини.

За всички републикански пътища в област Добрич, с изключение на пътя Добрич-Варна, остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона, без автобусите и коли, превозващи хранителни продукти.

От автогарата в Добрич се пътува по главните направления. Остават затворени за движение отсечките от село Кардам през Спасово до Дуранкулак, от село Одринци през Владимирово до границата с област Варна, от село Победа през Методиево, Сърнено до Спасово.

До Силистра се пътува през Тервел-Честименско и Алеково.

Пътищата от общинската мрежа са проходими с изключение на направлението Кардам-Спасово-Генерал Тошево.

По данни на областния съвет без електрозахранване частично са селата Крупен и Селце в община Каварна. В Крупен и село Свети Никола няма вода, допълва БТА.

Водещи

Най-четени