Зафиров за готвеното убийство на Пеевски: Това е такъв турски сериал 17.06 | 08:10

От КТБ за пореден път опровергаха информацията, че са претърсвани техни офиси

От iNews.bg

Има две дружества, които не изплащат кредитите си. Те са свързани с "Булгартабак". Това обяви в ефира на bTV Илиан Зафиров, който е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КТБ АД.

"Ние се опираме на информация, която битува в пространството", посочи Зафиров.

Попитан дали има напрежение между председателя на Надзорния съвет на банката Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски, Зафиров отговори: "Има някакво напрежение, но аз подчертавам, че КТБ не е банка на Цветан Василев. Тя е банка с много акционери."

Той коментира още, че държавното участие в КТБ е под 2% от общата депозитна база, което се равнява на около 120 млн. лв. Зафиров повтори отново, че 2 дружества спират да си плащат заемите. По думите му плащанията са спрели от около два месеца.

"Имаме стотици хиляди вложители, чиито интереси браним", подчерта Илиан Зафиров.

Той посочи, че Цветан Василев е в чужбина на редица бизнес пътувания, които са планирани от месеци.

Зафиров коментира и появилата се в медийното пространство информация за готвено убийство на Пеевски. "Това е такъв турски сериал. Въобще не ми се влиза в тази тематика. Това е абсолютно нелепо", каза той.

За пореден път Зафиров подчерта, че офиси на банката не са претърсвани. "Влизали са в сграда на бул. "Борис Трети", където има офис на КТБ. Там има и друга фирма. Но офиси на КТБ не са претърсвани", категоричен е банкерът. Зафиров заяви, че той лично не усеща натиск от прокуратурата.

Попитан дали атаките срещу КТБ ще се отразят на финансовата система у нас, Зафиров отговори: "Самият факт, че се атакува банка, че се атакува институция, е много тревожен."

Водещи

Най-четени