Зинаида Златанова: Докладът на ЕК е коректен и обективен 24.01 | 09:01

Цветанов, Найденов и Флоров проваляли действията в борбата с корупцията

От Кремена Бедерева

Докладът на Европейската комисия (ЕК) за напредъка на България в областта на правосъдието, изготвен по механизма за мониторинг и сътрудничество, е коректен и обективен.

Това заяви в ефира на TV7 вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Тя изтъкна факта, че в препоръките и коментарите на ЕК няма нищо ново спрямо предходните доклади. Анализът на ЕК може да се приема като наръчник какво да правим оттук нататък, заяви Златанова. Да изпълним препоръките на комисията, е единственият начин да докажем на Европа, че сме готови за премахване на механизма за мониторинг и сътрудничество, чрез който ни наблюдават вече седем години, подчерта вицепремиерът.

Има конкретни имена в доклада на ЕК, заради които действията на България в борбата с корупцията се определят като провал и сред тях са Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Станимир Флоров и Христо Бисеров. Това са новите случаи, като през последните години има и други, които също са известни, заяви Златанова.

Вицепремиерът призна, че тази повторяемост на критиките от страна на ЕК към страната ни е най-тревожният факт в доклада.

Водещи

Най-четени